Kayıp Kuşak Yok ERASMUS PLUS Projesinin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Digit-al Magic Gençlik Grubu tarafından organize edilen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen, “Kayıp Kuşak Yok: Haydi Gelin, Suriyeli Çocuklar için Müfredat Geliştirelim, Onları Unutmayalım” isimli Erasmus Plus Gençlik Çalışanları Hareketliliği K1 projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Demet Soylu ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Medeni’nin koordinatörlüğünde yürütülen projenin açılışında, Ürdün, İsveç, Letonya ve Fransa’dan gelen gençlik çalışanları, eğiticiler, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu çalışanları ve Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden öğrenciler yer aldı.

Proje toplantısı kapsamında, Suriyeli çocuklar için geliştirilmekte olan özel eğitim müfredatına yönelik eğitim yöntemleri ve müfredat tasarımında izlenecek olan yol haritasından bahsedilmiştir. Dezavantajlı konumdaki çocuklar için tasarlanmakta olan müfredat kapsamında psikodrama oyunlarının, eğitimde oyunlaştırma yönteminin ve çocuklara yönelik dijital uygulamaların kullanılmasının da önemine değinilmiştir.

Projenin son gününde Suriyeli öğrencilerin bulunduğu Sıdıka Kınacı İlkokulunda, Letonya’dan gelen proje ekibi Ülkelerinin eğitim sistemi hakkında öğretmenlere bilgi verdiler. Letonya Cesis İlköğretim Okulu ve Rehabilitasyon Okulu kardeş okul olarak uzaktan eğitim desteği vermesi için görüşmeler gerçekleştirildi. Program sonunda öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Bir hafta süren projede, Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Sekreteri Yakup Özsaraç lojistik destek ve kültürlerarası işbirliğini destekleme sorumlusu, Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Medeni mobil oyun tasarımı konusunda eğitmen, Basın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü Koordinatörü Hacı Kaya projenin yaygınlaştırma ve basın işleri sorumlusu olarak görev almıştır.