Üniversitemizde 3. Ulusal Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Akademik Dayanışma Öğrenci Topluluğu ve İnsan Hakları Öğrenci Kulübü organizasyonunda Esenboğa Külliyemizde 3. Ulusal Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi.

Birinci panelde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Muhammed Resul Eroğlu “Popülizmin Zaferi: Donald Trump”, Kaan Alp Tekin “AB Müzakere Süreci: Türkiye’nin AB’ye Girememe Sorunsalı”, Muharrem Bayrak “Avrupa’daki Aşırı Sağın Yükseklişindeki Uluslararası Göç Olgusunun Etkisi”, Giresun Üniversitesi’nden Sefer Gelen “Enerji Güvenliği Bağlamında Türkiye’nin Afrika Politikası Somali Üzerinden Nasıl Okunmalı” konusunda sunum gerçekleştirdiler.

İkinci panelde Hacettepe Üniversitesi’nden Nurlana Zakir Bahramlı “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği İstatistiklerle”, Üniversitemizden Bingül Satıoğlu  “Arap Baharı Sonrası Kadın Hakları”, Elif Oranlı “Türk Töresinde Geçmişten Günümüze Kadın Olmak”, Erciyes Üniversitesi’nden Laman Süleymanlı “Osmanlı’dan Cumhuriyete Türk Coğrafyasında Kadın” konusunda sunum gerçekleştirdiler.

Son Panelde ise Üniversitemizde Hasan Akbunar ve Ferdi Sayım “Türkiye’de Vesayet”, Batman Üniversitesi’nden Özgür Tepe “Demokrasi ve Yurttaşlık Bağlamında Kürt Siyasal Hareketinin Toplumsal ve Politik Dönüşümünün İmkanları: 90’lardan Günümüze Farklılaşan Söylem”, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Gökçen Beyazıt “Global Ekonomik Krizler ve Türkiye’ye Etkisi”, Karabük Üniversitesi’nden Şükrü Bitkin “Türkiye’de Uygulanan Hükümet Sistemleri ve Parlamenter Sistem ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi Karşılaştırılması” konusunda sunum gerçekleştirdiler.