Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Fevzi Altuntaş Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanı Seçildi

Dünya Aferez Birliği’nin Fransa’nın başkenti Paris’te yaptığı seçimlerde başkanlığa Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş seçildi.

Türk Aferez Derneği’nin yanı sıra Hematolojik Onkoloji Derneği ve Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği Başkanlığı görevlerini de yürütmüş olan Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, uluslararası bir başarıya daha imza attı. Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, 27- 29 Nisan 2016 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen 16. Dünya Aferez Kongresi’nde yapılan seçimde bir ilke imza atarak Dünya Aferez Birliği Başkanı seçildi. Kendisini destekleyen herkese teşekkür eden değerli hocamız, “Bulunduğum görevin öneminin farkındayım. Uluslararası saygınlığı olan bu görevde ülkemi başarıyla temsil etmek en büyük arzum. Bu anlamda Ülkemin ve Hematoloji bilim camiasının desteğini arkamda hissediyorum. Bunu Hematoloji camiasının ve Türkiye’nin başarısı olarak görüyorum” diye konuştu.

* Prof. Dr. Fevzi Altuntaş’ın Başkan olarak seçildiği 16. Dünya Aferez Kongresi’nde gerçekleştirdiği konuşma için tıklayınız.