Yıldırım Yarışları Sona Erdi

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Yıldırım Yarışması”nda, lise ve üniversite öğrencileri kendi yaptıkları robotlarla yarıştı.
Türkiye’nin çeşitli illerinden lise ve üniversite öğrencileri katıldığı Yıldırım Robot yarışlarında, Mini Sumo, Sumo, Çizgi İzleyen Robot kategorilerinde katılımcılar yazılımlarını kendi hazırladıkları robotlarla mücadele ettiler.

Yıldırım Yarışlarıyla ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda üniversite olarak her imkanı seferber ettiğimizi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak Ar-Ge faaliyetlerine çok önem verdiğimizi belirtti.

Yarışmanın Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Arif ANKARALI ise bu yıl ilkini gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım olmasını memnuniyetle karşıladığımızı belirterek, “Günümüz dünyasında yazılıma hakim olan ülkeler, dünyaya da hakim oluyor. Biz bu konuda bir farkındalık oluşturmak ve uygulamak istedik.” dedi.

87 robotun yarıştığı etkinlikte sonunda robotlarıyla dereceye giren öğrencilere toplamda 15.000 TL ödül verildi.