Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Hemşirelik Bölümü 2015-2016 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Çubuk Yerleşkemizde gerçekleşen törende, Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı orkestrası konser verdi.

Törene katılan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet İsrafil Safa Kapıcıoğlu mezun olan öğrencilerin görevleri nedeniyle hekimlerden daha çok insanla haşır neşir olacaklarını belirterek başarı dileklerini ifade etti. Sayın Kapıcıoğlu konuşmasını mezun öğrencileri tebrik ederek tamamladı.

Sayın Rektörümüz törende gerçekleştirdiği konuşmada, Üniversitemizin uluslararası bir araştırma üniversitesi olma hedefini vurgulayarak bu yolda önemli başarılara imza attığımızı ifade etti. Öğrencilerinin %12’si uluslararası öğrencilerden oluşan Üniversitemiz yakaladığı bu oran ile Türkiye’deki üniversiteler arasında 1. sırada; %30 civarında lisansüstü ve % 8 doktora öğrenci oranlarıyla da ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk sıralarda yer almanın haklı gururunu yaşadığımızı belirtti. Meslek hayatlarında toplumumuza fayda sağlamaları ve başarılı olmaları temennisinde bulunan Sayın Rektörümüz, mezun olan öğrencilerimizi tebrik etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selami Akkuş da Üniversitemizin vizyon ve misyonu çerçevesinde topluma yararlı ve başarılı bireyler yetiştirmenin gayreti içerisinde olduğumuzu, genç bir üniversite olmamıza rağmen bu yolda önemli bir mesafe aldığımızı ifade ederek mezun öğrencilerimizi kutladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise Üniversitemizin Çubuk’ta eğitime başlamasının kendileri için önemine değinerek, mezuniyet törenlerinin yerleşkede yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, bölümü birincilikle bitiren Gülsüm Avcı’ya hediyesini ve diplomasını takdim etti. Protokol üyeleri daha sonra sırayla dereceye girenlere diploma ve plaketlerini verdi.

Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.