Üniversitemizde Yeni Araştırma Test Profillerinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel, Yeni Araştırma Test Profillerini ve Araştırma Raporunu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda katılımcılara anlattı.

Prof. Dr. Özcan Erel yeni icadı olan Hücre İçi/Dışı Tiyol Disüfid Homeostazisi testini ve kullanımlarını kolaylaştırdığı Bakır Metabolizması Testi, DNA, Protein Lipid Oksidasyonları Testi, Eser Elementler Testi, Toksit Elementler Testi hakkında bilgiler verdi.

94 farklı merkezle yapılan Bilimsel işbirliği ile 118 adet devam eden projesini, 95 bin ayrı kan örneği incelemesini, 195 bin test sonucunu ve 1 950 000 TL karşılıksız bilimsel destek hibesi hakkında doktorlara bilgi aktaran Prof. Dr. Özcan EREL, 73 Adre SCI/PubMed Özgün Makalesi hakkında bilgiler verdi.