Üniversitemizde Erol Güngör Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Sosyoloji Topluluğu Öğrenci Kulübü organizasyonunda Esenboğa Külliyemizde genç yaşta vefat eden ve önemli eserler bırakan yerli bir fikir adamı olan vefatının 34. yılı anısına Erol Güngör Sempozyumu gerçekleştirildi.

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, Osmaniye Milletvekili Sayın Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Amasya Milletvekili Sayın Prof. Dr. M. Naci Bostancı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Orçan ile birçok davetli ve öğrencilerimizin katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Programda Sosyoloji Topluluğu Başkanı Furkan Aksu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin Doğan ve Osmaniye Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Ruhi Ersoy açılış konuşması gerçekleştirdiler. Açılış konuşmalarının ardından Erol Güngör Belgesi ile devam eden programda Ankara Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin “Hocam Erol Güngör’le Anılarım” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Sempozyumun ilk oturumunda Erol Güngör’ün Fikir Dünyasında Milli Meseleler temasında Prof. Dr. Ahmet Kankal oturum başkanlığında; “Erol Güngör’ün Milliyetçilik Anlayışı” konusunda Prof. Dr. Tevfik Erdem, “Ziya Gökalp’ten Erol Güngör’e Milli Kimlik Meselesi” konusunda Prof. Dr. Cevat Özyurt, “Erol Güngör’ün Fikri Ekseninden Bugünün İslam Meselelerine Bakmak” konusunda Prof. Dr. Ramazan Yelken sunum gerçekleştirdiler.

Sempozyumun ikinci oturumunda Bir Tefekkür Adamı Olarak Erol Güngör’ün Türk Düşünce Hayatına Tezahürü temasında Amasya Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı oturum başkanlığında; “Konjonktüre Mahkum Bir Düşünce Dünyasının Konjonktürü Aşan Sayılı Entelektüellerinden Biri: Erol Güngör” konusunda Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, “Erol Güngör Perspektifinden Kültür Değişimleri ile Kültürel Özgüven Sorununa Bakmak” konusunda Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk, “Mustafa Şekip Tunç’tan Erol Güngör’e Türk Düşünce Hayatının Dinamikleri” konusunda Doç. Dr. Levent Bayraktar sunum gerçekleştirdiler.

Sempozyumun son oturumunda Medeniyet Tasavvurumuzda Erol Güngör’ün Manevi Mirası temasında Bahattin Cizreli oturum başkanlığında; “Erol Güngör’ün İlim Anlayışı ve Yetiştiği Ortam Bağlamında Gelişen İlmi Şahsiyeti” konusunda Tuğba Balkan, “Erol Güngör’ün Aydın Eleştirisi ve O’nun Fikri Ekseninde Aydın-Halk İkiliği” konusunda Furkan Aksu, “Erol Güngör’ün Milliyetçi Ekole Getirdiği Yeni Paradigmalar” konusunda Rabia Aslıhan Türkmen, “Erol Güngör’de İslam Meseleleri ve Tasavvuf Anlayışı” konusunda Ayşenur Demir sunum gerçekleştirdiler.