Üniversitemiz İşbirliğinde Ankara Sağlık Hukuku Günleri Düzenlendi

Üniversitemiz, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğinde “Ankara Sağlık Günleri Programı” gerçekleştirildi.

Öğretim Üyemiz ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, Rektör Yardımcımız ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan, Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda 3 oturum gerçekleştirildi.

Klinik İlaç Araştırması ve Hukuki Sorumluluk temasındaki birinci oturumun başkanlığını Rektör Yardımcımız ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbı Onkoloji Kliniği doktorlarından Prof. Dr. Nurullah Zengin yaptı. Oturumda, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu G. Özcan Büyüktanır “Hukukçu Gözüyle Klinik İlaç Araştırması ve Hukuki Sorumluluk”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Demirkazık “Hekim Gözüyle Klinik İlaç Araştırması ve Hukuki Sorumluluk”, Klinik Araştırmalar Daire Başkanı Dr. Ecz. Nihan Burul Bozkurt “TİTCK Gözüyle Klinik İlaç Araştırması ve Hukuki Sorumluluk” konularında sunum gerçekleştirdiler.

Hekimin Cezai ve Hukuki Sorumluluğu temasındaki ikinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. Yusuf Ziya Taşkan ile Prof. Dr. Ali Uğur Berberoğlu yaptı. Hukuk Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çelen “Hekimin Cezai Sorumluluğu”, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Bahar Öcal Apaydın “Hekimin Hukuki Sorumluluğu”, Prof. Dr. Samet Özlügedik “Hekim Gözüyle Cezai ve Hukuki Sorumluluk” konularında sunum gerçekleştirdiler.

Aydınlatılmış Onam-Hekimlerin Sorumluluk Sigortası temasındaki son oturumun başkanlığını Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve Doç. Dr. Halil İbrahim Yakut yaptı. Hukuk Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Ünsal Dönmez “Hukukçu Gözüyle Aydınlatılmış Onam”, Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Hacıömeroğlu “Hukukçu Gözüyle Hekimlerin Sorumluluk Sigortası” konularında sunum gerçekleştirdiler.

Katılımın yoğun olduğu program değerlendirme ile soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.